OM OSS
 

Jag har haft cocker spaniel sedan 1989 då jag köpte den första. En svart tik som också var av första årgången med lång svans, och sedan dess har det varit "rasen i mitt liv" även om jag också har haft engelsk springer spaniel. 2008 fick jag mitt kennelnamn och 2013 föddes min första valpkull.

Hundar har alltid funnits i mitt liv, när jag var liten hade min mamma schäfer och min första egna hund blev förstås också en schäfer. Mina schäfrar har jag både ställt ut och tävlat bruks med. Under min aktiva tid med schäfer gick jag instruktörsutbildning inom Sv. Brukshundsklubben och höll ett antal nybörjarkurser. Jag har fött upp schäfer och strävhårig tax i liten skala innan mitt andra stora intresse - ridsporten - tog överhand. Jag hann helt enkelt inte med att träna och tävla aktivt både med hund och häst. Hundarna har därför under lång tid "bara" varit sällskapshundar.

1999 lade jag ridstövlarna på hyllan och satsar nu fullt ut på hundarna. Det är jättekul att återigen åka på utställning och att jobba med hundarna. Förutom utställning har jag tränat lite personspår, lydnad, agility & rallylydnad.

Jag är gift med Lennart vars stora intresse är jakt och naturligtvis också hundarna. Vi har en dotter och två barnbarn. Lennart har tränat och gått på viltspårsprov med en av våra springrar som efter ett anlag och tre prov i öppenklass blev SE VCH.

 

Kontaktuppgifter:

Ylwa Rifve
Nordanåker 103, 733 99 Möklinta
Telefon: 070-555 77 50
Epost: ylwa@cockernpals.se
Hemsida: www.cockernpals.se